Известие

Collapse
No announcement yet.

Съвет за обслужването при покупка на 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Съвет за обслужването при покупка на 156

Привет на всички,
    преди няколко дни бях очарован от една Алфа 156 1.6 ТС 1998 година, в момента в който я подкарах и се почувствах "у дома". Сериозно обмислям да я купя и вече няколко дни се ровя из форума, за да посъбера малко инфо. Искам да ви задам няколко въпроса и ще бъда много благодарен ако помогнете. Та :

1. Има лек шум "ала дизел", възможно ли е да е от вариатора, който вие обсъждате толкова често и ако да смяната/ремонта му наистина ли ще подобри представянето на колата в ниските обороти, че ми се видя малко тромава под 2000rev. Други възможни причини за това поведение ? Разбира се колата още не е обслужена и може филтрите да ме гъбаркат, но с питане до Цариград се стига

2. Направих и диагностика в един сервиз и върна грешка в дебитомера, която изчистиха безпроблемно. Самото наличие на тази грешка означава ли, че трябва скоро да очаквам нови изненади от дебитомера ? Въобразявам ли си или когато изчистиха въпросната грешка колата тръгна по-добре?
    Иначе колата държи перфектни обороти и няма забележки по ходовата част (засега, току що влиза в страната и я хванах буквално на автовоза, но ако знае милата къде е попаднала .
    Като шофьор с опит само на немски машини разчитам много на вашето мнение. Бтагодаря !
    156 1.6 TS

Щом вече си "очарован", твърде вероятно е да не забележиш някои недостатъци на екземпляра , това последното от опит го казвам, затова добре е да вземеш някой с теб при следващия оглед.
    По възможност човек, който знае какво да очаква от 1.6ТС 156.
    На мен ми се струва, че 1.6 не е добър вариант за това купе.
    ex ALFA ROMEO 156 1.8 TS '98

Comment

яя

Първоначално публикувано от Tinoto
      Щом вече си "очарован", твърде вероятно е да не забележиш някои недостатъци на екземпляра , това последното от опит го казвам, затова добре е да вземеш някой с теб при следващия оглед.
      абсолютно те подкрепям че 1.6 е слаб .. 1.8 ТС 144 мисля че е съвсем друг филма вече ..

поздрави
      Диети и отслабване
      www.elenkov.net

Comment

Бе то и 1.8 е грешка ама айде.
        ex ALFA ROMEO 156 1.8 TS '98

Comment

Tinoto е прав. Не ходи сам да я гледаш пак. Аз моята като я взимах бях като оглупел, и половината кусури, драскотини и т.н. не ги бях забелязал. А и 1.6 не е ли малко кльощав мотор за това купе, но нека и колегите да с такива алфи да кажат. А дебитомера направо си го смятай за смяна. И за тракането колегите на бензин да кажат, моята си трака по дефолт Успех и имай предвид че алфите не са като немските коли.

Comment

Бе то и 1.8 е грешка ама айде.
            заради това аз си взех 2.4
            http://luchi.bg/ Парапети

Comment

Е айде ся па грешка...
              Ама що си мисля че 1.6 няма вариатор и проблем 1) няма как да е оттам? Или си мисля грешно и някой вещ ся ше ме нахока.
              Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
              ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
              Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

ммм даааа май някой ще те нахока ама аре да не съм аз, че съм дизелджия. Апропо и 1.4 TS има вариатор.

Comment

1.4 няма на 156
                  и да, има вариатор на 1.6
                  и от личен опит - 1.6 е малко за това тежко купе, ама мен си ме движи, дори и на метан
                  няма невъзможни неща
                  Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
                  AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

Първоначално публикувано от mim
                    1.4 няма на 156
                    и да, има вариатор на 1.6
                    и от личен опит - 1.6 е малко за това тежко купе, ама мен си ме движи, дори и на метан
                    няма невъзможни неща
                    Да съм споменал някъде, че има 156 със 1.4 двигател....???

Comment

съвсем не, ма да не стават обърквации
                      Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
                      AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

Тракането при 156 е от вариатора ремонтния комплект е 10-20лв.(ако не е заминал) ако е заминал нов е 200-300лв. (сменя се при смяна на ангренажен ремък).
                        Незнам за 1.6 ТС ама моя си върви и бих казал при това доста добре

P.S. 1.6 има ВАРИАТОР
                        EX 156 1.6 TS

Comment

Мощността ме устройва, в момента карам голф с 75 кончета, така че 120-те на Алфата са ми напълно достатъчни. Виж ако има някакви специфични технически проблеми с този двигател, моля споделете.
                          Пропуснах да спомена, че покарах колата 2 дена и се консултирах с всеки що годе технически грамотен познат и няма лоши отзиви. Както споменах правих й и диагностика. Иска ми се някой, който е по-навътре в нещата да сподели какво означават следните резултати от диагностиката :

Reading fault memory
                          1 fault(s) detected
                          Датчик за масата на потока въздух
                          кратка верига на маса
                          Intermittent fault

Изтриха грешката и викат карай със здраве, ама аз на тукашните майстори (Банско) вяра им нямам.
                          Пък и ако проблема с по-дрезгавия звук идва от вариатора ми се иска да го отремонтирам барабар със смяната на ремъците, та затова питам как мога да съм сигурен, че в него е причината. 99.9 % съм решен да я взема куклата та ми се иска да знам на какво се натрисам
                          Помагайте !
                          156 1.6 TS

Comment

Първоначално публикувано от DJraceman
                            Тракането при 156 е от вариатора ремонтния комплект е 10-20лв.(ако не е заминал) ако е заминал нов е 200-300лв. (сменя се при смяна на ангренажен ремък).
                            Незнам за 1.6 ТС ама моя си върви и бих казал при това доста добре

P.S. 1.6 има ВАРИАТОР

Благодаря ! Не бях видял поста ти когато писах горното.
                            156 1.6 TS

Comment

Първоначално публикувано от Besnia
                              какво означават следните резултати от диагностиката :

Reading fault memory
                              1 fault(s) detected
                              Датчик за масата на потока въздух
                              кратка верига на маса
                              Intermittent fault
                              150-700 лв зависи коя модификация е точно и дали си падаш по китайски стоки
                              Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Working...
                              X